Winterkou
Een buitenkat wil en kan ook 's winters naar buiten. Uiteraard moet u er wel  voor zorgen dat hij te allen tijde de mogelijkheid heeft om naar binnen te komen. Als uw kat niet naar binnen kan, bestaat het risico dat hij andermans garage of schuur opzoekt en daar per ongeluk opgesloten wordt. Het is verstandig om regelmatig te controleren of uw kattenluikje nog goed functioneert, zeker wanneer het vriest. Een wintervacht beschermt een kat enigszins tegen de kou, maar een natte vacht isoleert niet goed en geeft daardoor onvoldoende bescherming tegen de winterkou. Wanneer hij nat binnen komt, droog dan zijn vacht door met een handdoek met de haren mee te strijken. Een warm motorblok heeft op veel buitenkatten een enorme aantrekkingskracht. Check in de winter daarom, voordat u de auto start, altijd even of er geen kat onder de auto zit of geef even een klopje op de motorkap. Omdat buitenkatten in de wintermaanden meer tijd binnen doorbrengen, zullen ze ook vaker hun behoefte op de kattenbak doen in plaats van buiten. U moet misschien de kattenbak wat vaker verschonen. Wanneer u niet thuis bent is  het voor uw kat prettig als de verwarming toch aan blijft, ook katten ( zeker oudere katten ) hebben het koud in een onverwarmd huis.

Strooizout en antivries.
Als uw kat  bij vorst naar buiten is geweest, is het verstandig om bij binnenkomst zijn poten en buik schoon te maken met een vochtige doek. Hiermee voorkomt u dat hij tijdens het schoonlikken strooizout en eventueel antivries binnen krijgt, wrijf uw kat daarna goed droog. 
Vergiftigingen door antivries komen regelmatig voor. Katten kunnen antivries opnemen wanneer ze door gemorst antivries heen lopen en vervolgens de poten gaan schoonlikken.

Sfeerverlichting 
Brandende kaarsen vormen een groot risico. Laat uw kat nooit alleen met brandende kaarsen, plaats kaarsen in een lantaarn of op een plek waar het huisdier er met geen mogelijkheid bij kan komen.

Sfeerverwarming 
Als u een open haard heeft, zorg er dan altijd voor dat uw huisdieren beschermd zijn tegen het open vuur, bijvoorbeeld door middel van een vuurscherm. Houd altijd toezicht op uw kat als het haardvuur brandt. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor elektrische sfeerkachels.

Mocht u nog vragen hebben over dit onderwerp, dan kunt u die stellen op het forum. Suggesties en ervaringen worden ook zeer gewaardeerd, want velen weten meer dan één.

Contact

Uw vragen, tips en ervaringen delen met kattenliefhebbers :

 klik hier en bezoek
het forum.

Wie is er online

We hebben 34 gasten en geen leden online


Our website is protected by DMC Firewall!