Herkomst:
De American Bobtail komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en komt buiten dit land weinig voor. Over de oorsprong van dit ras doen de vreemdste verhalen de ronde. Volgens één van de verhalen zou het ras zijn ontstaan door een kruising tussen een Noord Amerikaanse Lynx en een gewone huiskat. Dit lijkt onwaarschijnlijk omdat de Lynx en de huiskat tot een andere kattenfamilie behoren en de Lynx ook nog eens tweemaal zo groot is als een huiskat. Waarschijnlijker is dat het de American Bobtail is ontstaan uit een kruising van Amerikaanse huiskatten, eventueel gekruist met een Manx. Het  zijn uitstekende jagers en klimmers.

Uiterlijk:
Het lichaam van de American Bobtail is gespierd en het kenmerk van deze kat is zijn korte staart. Het lichaam heeft een goede botstructuur en is middelgroot tot groot. De kop is breed en wigvormig, de lengte van de kop moet langer dan breed zijn en is voorzien van een stevige kin en een rechte neus. Het is een pre om pluimpjes in en op de oren te hebben. De ogen zijn groot en een beetje amandelvormig.De American Bobtail kan in veel kleuren en patronen voorkomen en heeft een halflangharige vacht of een kortharige vacht. De vacht is dubbel en zeer weerbestendig. De staart is kort en begint breed en heeft een afgeronde top. De voorkeur gaat uit naar een rechte staart met een lengte tot op de hak van de achterpoot. De poten zijn middellang en de achterpoten zijn altijd langer dan de voorpoten. De poten staan in een goede verhouding tot het lichaam en de voetjes zijn groot en rond.

Karakter:
Het karakter van de American Bobtail omschrijft zich als zeer intelligent, trouw, zacht en vriendelijk. Dit ras hecht zich aan zijn baasje(s) en is zeer terughoudend naar vreemden, maar kan wel goed met andere katten en honden opschieten. Er is één ding waar de American Bobtail absoluut niet tegen kan en dat is een langere periode alleen zijn.

Verzorging:
Zowel de kortharige als de halflangharige American Bobtail zijn eenvoudig te verzorgen. De vacht moet wel regelmatig even geborsteld worden.

 

Contact

Uw vragen, tips en ervaringen delen met kattenliefhebbers :

 klik hier en bezoek
het forum.

Social media