Herkomst : De oorsprong van de Oregon Rex ligt in de staat Oregon in de Verenigde Staten. Het ras is rond 1944 ontdekt, maar stierf uit door gebrek aan belangstelling tijdens de Tweede Wereldoorlog, In 1959 trof Mrs. Stringham uit Warrenton, een bekende kattenfokster, een zwart-wit poesje aan met gegolfd haar. Ze was geboren in een nest normaal behaarde kittens, uit een normaal behaarde schildpadkleurige fokpoes. Dit enige Rex-kitten werd Kinky Marcella genoemd. Ze werd de stammoeder van een nieuwe lijn Rex-katten.Uit kruisingen van deze raskat met de bekende Cornish Rex en Devon Rex werden alleen normaal behaarde kittens geboren. Daaruit blijkt dat de Oregon Rex is gebaseerd op een eigen gen. In de biologie wordt er dan een eigen gen-symbool aan toegekend.. Bij de Oregon Rex is het gen met de aanduiding ”ro” verantwoordelijk voor de vacht mutatie.

Uiterlijk:
Het lichaam van de Oregon Rex is middellang en slank, maar goed gespierd met een brede borst. Het gewicht ligt tussen de 2 tot 4 ½ kilogram. De kop is lichtelijk wigvormig met een stevige kin en de hals is slank. De oren zijn middelgroot met een brede aanzet en een ronde oortop. De ogen zijn rond en middelgroot en mogen alle kleuren hebben, voorwaarde is dat de kleur in harmonie is met de vachtkleur. Bij de Oregon Rex zijn alle kleuren, combinaties, patronen en aftekeningen mogelijk. De vacht is kort en voelt zijdeachtig aan. De vachtharen zijn lichtelijk gekruld of gegolfd. De staart is gemiddeld van lengte met een afgeronde punt. De poten zijn gemiddeld van lengte en slank gespierd met kleine ovale voetjes.

Karakter:
De Oregon Rex is zachtaardig, lief, zeer aanhankelijk, intelligent en actief. Dit ras kan prima met andere katten, honden en kinderen omgaan. Kortom, het is een heerlijke aai- en knuffelkat, die graag onder de mensen is en slecht tegen alleen zijn kan.

Verzorging:
De verzorging van de Oregon Rex is eenvoudig. Eenmaal per week borstelen is voldoende.


Contact

Uw vragen, tips en ervaringen delen met kattenliefhebbers :

 klik hier en bezoek
het forum.

Social media