Herkomst:
De oorsprong van de York Chocolate ligt in de Verenigde Staten. De eerste naam die men voor dit ras bedacht luidde: de Chocolade van York. Een kenmerk van dit ras is de bruine kleur. Rond 1980 zijn de eerste York Chocolates geboren op een boerderij in de staat New York.. Dit ras is een kruising tussen twee huiskatten, de vader was zwart met lange haren en de moeder zwart met wit en lange haren. Beide ouders hadden het Siamees gen, dit zorgde voor het chocolate gen. De York Chocolate is inmiddels als raskat erkend door o.a. T.I.C.A.

Uiterlijk:
Het lichaam van de York Chocolate is redelijk lang en mag niet te zwaar ogen. Dit ras mag wel gespierd zijn, maar alleen op een elegante manier. Het gewicht varieert van 4 kilogram tot 8 kilogram. De kop is rond en licht wigvormig. De oren zijn groot, staan ver uit elkaar met licht afgeronde uiteinden. De ogen zijn groot, goudkleurig tot groen en hebben een lichte ovale vorm. De vacht is half lang, zijdezacht en volbehaard. Een duidelijke kraag mag aanwezig zijn. De staart is lang, recht en volbehaard. De poten zijn lang en goed gespierd met kleine ronde voetjes.

Karakter:
De York Chocolate is vriendelijk, levendig, eenkennig, energiek en speels. Een York Chocolate moet eerst wennen aan vreemden, maar houdt er daarna van om geaaid en geknuffeld te worden. Dit ras vindt water geweldig.

Verzorging:
De York Chocolate vraagt om een regelmatige verzorging door middel van kammen of borstelen.

Contact

Uw vragen, tips en ervaringen delen met kattenliefhebbers :

 klik hier en bezoek
het forum.

Social media