Herkomst:
De ontwikkeling van de Toyger is begonnen in 1980 toen Judy Sudgender  probeerde om via selectief fokken het vlekkenpatroon van een aantal van haar katten te verhelderen. Op een dag merkte ze dat er opvallende patronen zaten op twee van haar katten. De patronen op de kop, een gebied waar normaal gesproken geen duidelijk patroon zit, inspireerde haar tot het idee van een kat die lijkt op een tijger. Nadat ze in India een kat met opvallende patronen op zijn kop had gevonden, begon de uitdaging om tijgerachtige, ronde patronen te ontwikkelen. De introductie van een Bengaal in de bloedlijn was bedoeld om het lichaam van de kat groter te maken en meer volume te geven. Het Engelse woord  "toy" betekent speelgoed en wordt bij de dieren gebruikt voor de dwergen van een ras of soort. De uitgang  "ger" verwijst naar het woord "tijger".

Uiterlijk:
Het lichaam van de Toyger is middelgroot, lang en gespierd. De kop is middelgroot, rond en heeft een sterke gelijkenis met de tijger. De hals is lang en gespierd en in verhouding met het lichaam. De oren zijn klein, rond, dikbehaard en mogen geen pluimpjes hebben. De ogen zijn redelijk groot en amandelvormig. De kleur van de ogen moet intens zijn, verder zijn alle kleuren toegestaan. De kleur van de vacht is pompoen kleur ( oranje ) tot bruin als ondergrond, met donkere tot zwarte banen en/of vlekken over het lichaam en een witte onderbuik.
De kleur van de Toyger komt overeen met de kleur en patronen van een grote tijger. De vacht is kortharig en zacht met een fijne structuur. Een glitter over de vacht heeft de voorkeur. De staart van de Toyger is lang en dun met kort, dicht haar. De poten zijn middellang met normale voetjes.
 
Karakter:
Het karakter van de Toyger is intelligent en vriendelijk. Het is een gezellige huiskat die goed met kinderen en andere dieren kan opschieten. De Toyger houdt van gezelschap, is vol zelfvertrouwen en komt ontspannen over.

Verzorging:
De verzorging van de Toyger is eenvoudig. Het volstaat om eenmaal per week te kammen.

Contact

Uw vragen, tips en ervaringen delen met kattenliefhebbers :

 klik hier en bezoek
het forum.

Social media