Herkomst:
De eerste generatie Savannahs is een kruising tussen een Afrikaanse Serval en een huiskat. Dat maakt het ontstaan vergelijkbaar met het ontstaan van de Bengaal. Met het verschil dat de Bengaal zijn uiterlijk dankt aan het kruisen met de Aziatische Luipaardkat en de Savannah de looks van de Afrikaanse Serval heeft gekregen.
De Savannah is, een ras dat duidelijk meer en meer in de belangstelling komt te staan, vanwege het vriendelijke, zachtaardige karakter en zijn bijzondere verschijning.
Tot voor kort stond de ontwikkeling van de Savannah nog echt in de kinderschoenen. Maar door de redelijke groei van het aantal fokkers en hun onderlinge samenwerking begint er iets moois op te bloeien. De huidige generaties worden constanter en voldoen steeds meer aan het ideaalbeeld zoals dat beschreven staat in de standaard.

Uiterlijk:
De Savannah is een van de grotere raskatten. Maar hun grootte wordt hier en daar nog al eens flink overdreven. Er wordt gezegd dat een Savannah de afmeting heeft van een gemiddelde hond, onzin ! Zelfs de Serval heeft dat formaat nog niet eens. Ze staan echter wel hoog op de poten, hebben een slank en rank lijf en lijken daarmee behoorlijk groot terwijl hun gewicht tussen de 4 en 7 kilo bedraagt. Daarbij zijn katers veelal groter dan poezen en over het algemeen de eerdere generaties groter dan de latere. Maar die regel gaat niet altijd meer op. Zeker niet nu het ras steeds grotere vorderingen maakt en Savannah x Savannah kruisingen eerder regel dan uitzondering zijn.

Karakter:
Alle trekjes die we als minder leuk bij de Serval zagen worden er uitgefokt.  Een Savannah blijft echter wel een kat met een hoge dosis energie in zijn lenige lijf. Het is dus absoluut geen kat die de hele dag in de vensterbank ligt te snurken. Een Savannah is graag in de buurt van mensen, een schootkat is het echter niet vaak. Een Savannah is nieuwsgierig en altijd voor een spelletje te porren. Kinderen zijn daarmee ook leuke speelkameraadjes want zij delen vaak dezelfde interesses. Rennen, racen en tikkertje lijken favoriet.

Verzorging:
Een Savannah heeft geen speciale verzorging nodig.

Contact

Uw vragen, tips en ervaringen delen met kattenliefhebbers :

 klik hier en bezoek
het forum.

Social media