Herkomst:
De oorsprong van de Pixiebob ligt in de Verenigde Staten. Door het kruisen van een Costal Red Bob met een huiskat ontstond de Pixiebob. Dit gebeurde rond 1985. Het grote kenmerk van dit ras zijn de meertenige voeten en de korte staart. Ene Carol Ann begreep dat ze een bijzondere kat in haar bezit had met een nieuw uiterlijk. Na een gedegen onderzoek kwam ze er achter dat dit ras nog niet voorkwam, zo is ze met behulp van andere mensen begonnen met een selectief fokprogramma. De Pixiebob is het enige ras waar meertenigheid mag voorkomen.

Uiterlijk:
Het lichaam is lang en stevig. Het gewicht varieert van 4 kilogram tot 11 kilogram.  De Pixiebob is gemiddeld tot groot van formaat. De kop is redelijk groot. De oren zijn middelgroot en lopen uit op een punt. De achterzijde van de oren zijn licht behaard en hebben Eye spots (dit zijn vlekken op de oren in de vorm van ogen). Ook heeft de Pixiebob lynxachtige pluimpjes op de oren. De ogen zijn rond en gemiddeld van grootte. De oogkleur is goudbruin of groenkleurig. De kleur van de Pixiebob is bruin met gevlekte rode tinten, dit mogen ook strepen zijn. De vacht komt voor in twee lengtes: kortharig of halflang harig. Het patroon in de vacht zijn kleine vlekjes en staart is kort. De poten zijn stevig met lange ronde voetjes en de achterpoten zijn langer dan de voorpoten.
 
Karakter:
Vriendelijke en evenwichtige katten met een makkelijke aard. Vanwege hun extreme gehechtheid aan hun gezin worden ze ook wel "vermomde honden" genoemd. Ze zijn erg aanhankelijk en kunnen het over het algemeen goed vinden met andere katten, honden en kinderen. Pixiebobs zijn slim en speels, ze houden van water en zijn makkelijk te trainen. Ze zijn vaak wat terughoudend naar vreemden.

Verzorging:
De verzorging van de Pixiebob is vrij eenvoudig. Eenmaal per week de vacht voorzichtig borstelen volstaat.

 

Contact

Uw vragen, tips en ervaringen delen met kattenliefhebbers :

 klik hier en bezoek
het forum.

Social media