Herkomst:
De oorsprong van dit zeldzame ras ligt in Sint Petersburg in Rusland, voor het eerst gesignaleerd in 1994. Dit ras is een variant van de Canadese Sphynx. De Petersburg Sphynx is een kruising tussen een Don Sphynx en een Oosters Korthaar. Een andere naam voor dit ras is de Peterbald.

Uiterlijk:
Het lichaam is elegant en slank met een duidelijk oosters tintje. De Petersburg Sphynx heeft fijne botten en duidelijke kenmerkende plooien en rimpels in de huid. Dit ras is klein tot middelgroot van bouw. De kop is wigvormig en heeft een spitse snuit. De hals is lang en slank. De oren zijn extra groot en hebben een brede aanzet met een puntige uitloop. De ogen zijn middelgroot en ovaal van vorm. De oogkleur is passend bij de huidkleur. Groen en hazelnootkleurige ogen komen veel voor. Bij de Petersburg Sphynx zijn alle kleuren en kleurcombinaties toegestaan. Door het ontbreken van beharing zien de kleuren er niet zo uit als bij behaarde katten. Petersburg Sphynx kittens kunnen een dons vachtje hebben maar dit verdwijnt naarmate ze ouder worden. De huid is zacht en soepel, plooibaar en een beetje rimpelig. De staart is lang en recht. De poten zijn lang en slank, maar toch gespierd. De voetjes zijn ovaal en middelgroot. Kortom de Petersburg Sphynx heeft elegante poten

Karakter:
Het karakter van de Petersburg Sphynx wordt als volgt omschreven: superlief, zeer vriendelijk, zachtaardig, aanhankelijk, intelligent, speels en absoluut niet agressief. Met deze karaktertrekken is dit ras met geen andere kat te vergelijken. Het is geen kat die alleen thuis wil zijn, het liefst heeft hij de hele dag gezelschap. Dit gezelschap mag een soortgenoot, grote mensen of kinderen zijn. Door het aparte uiterlijk van de Petersburg Sphynx heb je mensen die er meteen weg van zijn. Mensen die dit ras heel lelijk vinden draaien bij, wanneer ze het bijzondere karakter ontdekken.

Verzorging:
De verzorging van de Petersburg Sphynx is eenvoudig, zo nu en dan in bad, om het vele huidvet te verwijderen.

Contact

Uw vragen, tips en ervaringen delen met kattenliefhebbers :

 klik hier en bezoek
het forum.

Social media