Herkomst:
De oorsprong van de Neva Masquerade ligt in Rusland. Het is een ras dat al meer dan 1000 jaar bestaat, maar pas in 1978 zijn erkenning kreeg. Vanaf 1990 is dit ras ook buiten Rusland bekend geworden. Het ras is een natuurlijk ras, dus niet door toedoen van mensen ontstaan. De naam die door de fokkers is gegeven was “de Maskerkat van de Neva”. De Neva is een rivier die loopt van Sint Petersburg tot in het koude noorden van Rusland. Het ras kwam voor in een gebied bij de rivier de Neva. De Neva Masquerade vertoont veel gelijkenis met de Siberische Kat, hij mag dan ook gekruist worden met dit ras.

Uiterlijk:
Het lichaam van de Neva Masquerade is groot en goed gespierd met een kleine wigvormige kop. De oren zijn groot met een brede aanzet en uitlopend op een afgerond einde. Binnenin de oren van de Neva Masquerade zit veel beharing en pluimpjes op de oren is gewenst. De oren staan licht naar voren. De ogen zijn groot, blauw en staan een beetje schuin. De kleur kan zijn: rood, zwart, blauw en crème. Er zijn verschillende patronen mogelijk zoals: tabby, schildpad en points aftekeningen of bi-colours. De vacht is halflang tot langharig. De zomervacht van de Neva Masquerade is korter dan de wintervacht. De wintervacht heeft een dikke ondervacht. De staart is lang, behaard, heeft een brede aanzet en loopt uit in een punt. De poten zijn kort met ronde voetjes.

Karakter:
De Neva Masquerade is onafhankelijk, energiek en kan prima omgaan met kinderen.

Verzorging:
De verzorging van de Neva Masquerade is vrij eenvoudig. Wekelijks borstelen volstaat. Als de Neva Masquerade in de ruiperiode is ontstaan er klitten in de vacht, dan is dagelijks borstelen noodzakelijk.

Contact

Uw vragen, tips en ervaringen delen met kattenliefhebbers :

 klik hier en bezoek
het forum.

Social media