Herkomst:
De oorsprong van de Mojave Spotted ligt in de Verenigde Staten. Deze kat stamt af van de Mojave woestijnkat, die voor het eerst werd ontdekt in 1980. De Mojave woestijn is een gebied tussen Las Vegas, Colorado stad en Los Angeles. Een kenmerk van de woestijnkat is zijn speciale vlekkenpatroon. Het is een kat die groter en zwaarder is dan de gemiddelde kat. Omdat het leefgebied van de Mojave woestijnkat steeds kleiner werd door de toename van mensen in dit gebied, liep het aantal flink terug. Daarom is een aantal mensen een fokprogramma gestart, om het ras als huiskat te behouden. Het eerste probleem waar ze tegenaan liepen was het wilde karakter van de Mojave woestijnkat, dit verhielp men door te kruisen met andere huiskatten. Zo is de Mojave Spotted ontstaan.

Uiterlijk:
Het lichaam van de Mojave Spotted is middelgroot tot groot, sterk met grote botten en flink gespierd. De kop is lichtelijk wigvormig en breed met een vierkante snuit. De oren van dit ras zijn groot met een brede aanzet, uitlopend in een afgeronde top en oorpluimpjes zijn toegestaan. De ogen zijn groot en amandelvormig, ze zijn schuin geplaatst en staan redelijk ver uit elkaar. De kleur van de Mojave Spotted kan zijn: zilver, bruin, goud en agouti. De vacht is kort en zeer glad. De staart is middellang en dik. De poten zijn redelijk lang met een stevige botstructuur, waarbij de voorpoten korter zijn dan de achterpoten. De voeten zijn groot, breed en stevig en hebben meestal één of twee tenen extra.

Karakter:
De Mojave Spotted is een energieke, speelse kat, die dol is op water en niet zal aarzelen om bij je in bad te stappen. De omgang met kinderen en andere huisdieren is geen probleem. Deze kat is een goede jager, zijn grote poten zijn zeer geschikt voor het vangen van kleine prooien.

Verzorging:
De verzorging van de Mojave Spotted is redelijk eenvoudig. Het volstaat om eenmaal per week te borstelen of te kammen.

Contact

Uw vragen, tips en ervaringen delen met kattenliefhebbers :

 klik hier en bezoek
het forum.

Social media