Herkomst:
De oorsprong van de Gedomesticeerde Lynx ligt in de Verenigde Staten. Dit ras is ontstaan uit de Rode of Canadese Lynx en een gedomesticeerde kat. De opzet was van een wilde kat een tamme kat te maken. De Gedomesticeerde Lynx moet het uiterlijk hebben van een wilde kat maar het karakter van een gedomesticeerde kat, dus een betrouwbaar karakter. De Gedomesticeerde Lynx is een uiterst zeldzame verschijning.

Uiterlijk:
Het lichaam is groot, rechthoekig van vorm, met een gebogen rug, gespierd en met lange poten. De kop is wigvormig met een lange brede neus. De oren zijn middelgroot met een brede aanzet en een uitloop naar een punt. De oren zijn behaard en mogen oorpluimpjes hebben. De ogen zijn amandelvormig en staan lichtelijk schuin. Meestal zijn alle oogkleuren toegestaan, maar bij de colourpoint zijn alleen blauwe ogen toegestaan. Dit ras komt voor in de kleuren: zwart, blauw, cinnamon, fawn, chocolate en lilac. Deze kleuren mogen zowel donker als licht zijn, of in combinatie met zilver. Er zijn verschillende vachttekeningen mogelijk zoals: spotted, ticked en colourpoint.
De poten, buik en staart van de moeten strepen of vlekken hebben. De vacht  is kort tot halflang, dicht van structuur, met een duidelijke ondervacht en er wordt de voorkeur aan gegeven dat er een kraag aanwezig is. De vacht is halflang bij de buik, billen en de hals, voelt zijdeachtig aan en is ondoordringbaar voor water. De staart is kort en flexibel, maar moet minimaal 10 centimeter lang zijn en mag niet voorbij de knieën van de achterpoten komen. De poten zijn lang en gespierd met ronde voetjes.

Karakter:
De Gedomesticeerde Lynx is vriendelijk en dit ras is aangenaam en sociaal gezelschap. In de omgang met soortgenoten en andere dieren stelt deze kat zich vaak dominant op.

Verzorging:
De verzorging van de Gedomesticeerde Lynx is redelijk eenvoudig. Pas op voor de ondervacht, dus voorzichtig kammen of borstelen. 

 

 

 

Contact

Uw vragen, tips en ervaringen delen met kattenliefhebbers :

 klik hier en bezoek
het forum.

Social media