Herkomst:
De oorsprong van de Highland Fold ligt in Schotland. Rond 1983 ging men boerderijkatten en Britse en Amerikaanse kortharen kruisen met de Scottisch Fold, hieruit ontstond de Highland Fold. Het ras is niet overal erkend omdat er nog steeds afwijkingen kunnen voorkomen. De oorspronkelijke Scottisch Fold is kortharig. Waarschijnlijk door toeval is het langhaar gen in dit ras beland.

Uiterlijk:
Het lichaam is middellang en gelijkmatig gebouwd. Het is een gedrongen, ronde kat met gevouwen oren die pas zichtbaar worden na 3 tot 4 weken. Het gewicht varieert van 2 ½ tot 4 kilogram. De kop van dit ras is rond en bol met volle wangen, een brede korte neus en een stevige kin. De hals van de Highland Fold is kort en gespierd. De oren staan ver uit elkaar, naar voren geplaatst en de punten zijn afgerond. De ogen zijn groot, rond, staan ver uit elkaar en mogen elke kleur hebben. In de vacht zijn vele kleuren en patronen toegestaan, zoals: zwart, blauw, crème, wit en bijbehorende torties, tabby’s, zilvers, bicolour en party colours. De vacht is kort tot halflang, zijdeachtig en dicht ingeplant met een volle kraag om de schouders. De staart is niet langer dan 2/3 deel van de lengte van het lichaam en is breed aan de basis met een afgeronde punt. De poten zijn middellang met kleine ronde voetjes.

Karakter:
De Highland Fold is rustig, vriendelijk, speels en heeft een zeer goed humeur. Dit ras houdt van gezelschap van zowel mensen als andere dieren en kan prima met kinderen omgaan. Soms lijkt het of de Highland Fold in zichzelf is gekeerd, maar dan houdt hij iedereen zeer goed in de gaten.

Verzorging:
De verzorging van de Highland Fold is redelijk eenvoudig, ongeveer drie maal per week kammen is voldoende.


Contact

Uw vragen, tips en ervaringen delen met kattenliefhebbers :

 klik hier en bezoek
het forum.

Social media