Herkomst:
De oorsprong van de Havana Brown ligt in Engeland. In Engeland werden de eerste Havana’s geboren door kruisingen tussen Siamezen, Blauwe Russen en huiskatten. Rond 1960 zijn enkele Havana’s naar Amerika gegaan. Door andere kruisingen in Amerika kunnen we spreken van twee verschillende soorten, namelijk de Engelse Havana Brown en de Amerikaanse Havana Brown. De Engelse Havana Brown lijkt meer op de Oosters Korthaar, de Amerikaanse Havana Brown lijkt meer op de Blauwe Rus. Een leuk wetenswaardigheidje de naam Havana is afgeleid van een konijnenras met dezelfde kleur als de Havana Brown.

Uiterlijk:
Het lichaam van de Engelse Havana Brown is slank en sierlijk. Het lichaam is gespierd en stevig. Het gewicht varieert van 1 ½ kilogram tot 3 ½ kilogram, dit is een middelgroot ras. De kop is breed en heeft volle wangen. De oren zijn zeer groot en hebben afgeronde toppen. De kleur van de Havana Brown is kastanje bruin, maar er bestaan ook enkele lilac kleuren. De vacht  is kort, glanst en ligt glad aan.

Karakter:
Het karakter van de Havana Brown is vriendelijk. Ze zijn erg rustig en kunnen goed met kinderen overweg. Het karakter lijkt veel op dat van de Siamees en de Oosters Korthaar.

Verzorging:
De verzorging van de Havana Brown is gemakkelijk. Zo nu en dan voorzichtig kammen.

Contact

Uw vragen, tips en ervaringen delen met kattenliefhebbers :

 klik hier en bezoek
het forum.

Social media