Herkomst:
De oorsprong van de Don Sphynx ligt in Rusland. Het is een jong ras, de eerste Don Sphynx werd in 1987 gevonden. Voor een verder fokprogramma werd een blauwcrème poesje gebruikt. De Don Sphynx is vrijwel gelijk aan de Europese Sphynx en heeft een hogere weerstand dan andere rassen, dit betekent dat ze minder snel ziek worden dan andere katten. De Don Sphynx is in 1997 erkend als ras.

Uiterlijk:
Het lichaam van de Don Sphynx is fors, met stevige botten en een wigvormige kop. Een duidelijk kenmerk van dit ras is dat ze geen haren hebben. De Don Sphynx heeft opvallend grote, licht naar voren staande oren met een open schelp en afgeronde punten, een gemiddelde grote neus en de snorharen zijn dik en gekruld. De ogen van de Don Sphynx zijn amandelvormig, staan schuin geplaatst en komen in alle kleuren voor. Bij dit ras zijn alle vachtkleuren toegestaan. De vacht is glad en kaal, zit ruim en elastisch om het lichaam. Door de ruime vacht heeft de Don Sphynx op meerdere plaatsen van het lichaam rimpels. De staart is lang en recht. De punt van de staart van de Don Sphynx kan bedekt zijn met licht krullende beharing. De poten zijn lang en gespierd die overlopen in voetjes met lange tenen. 

Karakter:
De Don Sphynx is intelligent. Dit ras is erg gehecht aan de eigenaar. In de omgang met kinderen is de Don Sphynx prima. Het is een erg actieve en goed gehumeurde kat.

Verzorging:
De verzorging van is eenvoudig, niet kammen en borstelen, omdat de Don Sphynx haarloos is. Het is wel belangrijk om je kat zo nu en dan in bad doen.  
 
 
  

 

 

Contact

Uw vragen, tips en ervaringen delen met kattenliefhebbers :

 klik hier en bezoek
het forum.

Social media