Herkomst :
De eerste Chausies waren  moeraskatten en werden gefokt in de late jaren 60 en begin jaren 70. Een redelijk alternatief voor de vaak rampzalige pogingen om in het wild levende dieren als huisdier te houden. In het begin werden voor het fokken van de Chausies vele verschillende binnenlandse katten gebruikt. Tegenwoordig  zijn de enige toegestane outcrosses de Ethiopische en de binnenlandse korthaar.

Uiterlijk:
De Chausie heeft een groot lichaam, zware botten, een volle brede borst, sterke spiermassa en matig lange benen. De Chausie is er in verschillende kleuren, onder andere zwart, zwart smoke en zilver shaded, zwart met zilver thicking, ticked goud, fawn met donkere markeringen op de oren, pootjes en staart.

Karakter:
Als u houdt van een kat die dicht bij de natuur staat, dan kan de Chausie uw ras zijn. Verbeeldt u de grootte en de uitstraling van een exotische wilde kat, samen met het temperament van een huiskat en u hebt iets wat lijkt op de Chausie. De ideale Chausie wordt beschreven als "stout, maar niet agressief. "
Echter, als u niet de tijd hebt om de Chausie de aandacht en verzorging te geven die een dergelijk grote en actieve kat nodig heeft, of u geeft de voorkeur aan breekbare accessoires in huis, dan is de Chausie niet het ras dat bij u past.


 

Contact

Uw vragen, tips en ervaringen delen met kattenliefhebbers :

 klik hier en bezoek
het forum.

Social media