Herkomst:
De genetische achtergrond van het Amerikaanse ras dat Chantilly wordt genoemd is een mysterie. De stamouders waren een paartje chocoladekleurige, langharige katten met gouden ogen van onbekende herkomst. Ze werden in 1967 bij de verkoop van een huis gekocht door een Amerikaanse fokster uit New York. De kater, Thomas, was iets ouder dan een jaar en het poesje, Shirley, was ongeveer zes maanden oud. Het leek waarschijnlijk dat ze dezelfde ouders hadden, maar ze waren duidelijk geen nestgenootjes.Twee jaar later, kregen ze hun eerste nestje. Tot verrassing van de fokster hadden alle zes kittens dezelfde intens chocoladebruine vacht, waardoor zij besloot verder te gaan fokken. In de vroege jaren zeventig werden katten uit dit fokprogramma geregistreerd onder de naam Foreign Longhairs. Later werd de nieuwe naam Chantilly aan dit ras gegeven.

Uiterlijk:
Een middelgrote kat met gouden ogen en een intens glanzende bruine vacht die lang en zijdeachtig is. Het ras heeft een opvallende kraag en een pluimstaart. Van oorsprong is de effen gekleurde vacht van de Chantilly intens donkerbruin, maar er bestaan inmiddels een aantal verdunningen en variaties hierop.

Karakter:
Deze katten worden vaak beschreven als trouw, aanhankelijk, zacht, sociaal, extravert, nieuwsgierig en vriendelijk.

Verzorging:                                                                                                                                                                                                                  De vacht van deze katten moet regelmatig geborsteld worden.


 

 

 

Contact

Uw vragen, tips en ervaringen delen met kattenliefhebbers :

 klik hier en bezoek
het forum.

Social media