Noodkreet uit de kattenopvang

  • Corine
  • Corine's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Meer
1 jaar 2 weken geleden #604 door Corine
Noodkreet uit de kattenopvang werd gestart door Corine
Pff het kittenseizoen is al begonnen......
Zoveel kittens met of zonder moederpoes.
Stop nu toch eindelijk eens met redenen te verzinnen om je kat NIET steriel te laten maken.!!!
Wij hebben zoveel redenen om het WEL te doen. Noem ons maar geobsedeerde fanatiekelingen die een ander geen nestje gunnen.
Maar open toch eens je ogen voor de keerzijde van de medaille...
Die lieve, kleine kittens worden groot. Tijd om te verhuizen naar een nieuwe thuis, steriel maken kost teveel geld,dus laten we dat maar achterwege. Laat maar fokken die handel,daar liggen we niet van wakker. Er lopen nog wel van die onnozele fanatiekelingen rond die met plezier heel de bende opknappen, 's Nachts hun bed uitkomen om de kleintjes te voeden, zich zorgen maken als ze ziek worden, medelijden hebben met hun lijden en verdriet als het fout loopt.
Er zijn van die kattenfanaten die met plezier de dierenarts rekeningen betalen en zich telkens weer afvragen waar dat geld vandaan moet blijven komen.. Denk daar vooral niet over na als jou geliefde poes eens een nestje op de wereld zet.
Ik heb een idee. Je wil toch zo graag kittens in huis hé.
Wel, daar kan ik je mee helpen, op verschillende manieren zelfs...
Laat je eens horen en wordt opvanggezin.... Tegen het einde van het seizoen heb je er zoveel zien passeren, heb je zoveel miserie gezien en gehad dat je blij bent dat er eventjes geen kittens meer zijn.
Het hele jaar mag je mee nadenken hoe je het geld gaat inzamelen om de rekeningen te kunnen blijven betalen en natuurlijk ook vrijwillig je tijd en energie steken in die acties en evenementen.
Maar ja die zeurkousen van de opvangen blijven maar hameren op dat steriel maken...
Laat ze maar zeveren en geniet van je pretnestje ,je oepsnestjes,je jengelende poes als ze krols is en o ja, van je sproeiende kater. Dat is pas een plezier om in huis te hebben! Maar ja die onnozelen van de kattenopvang pakken ze wel binnen en maken het wel in orde. En als de kattenopvang vol zit? Dan dumpen we ze toch op straat.
Maar hoe komt het dat ze vol zitten?
Misschien vind je het antwoord op deze vraag en kun je de vicieuze cirkel rond maken...

Bron : medewerker uit de kattenopvang.

Bijlagen:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om te deelnemen aan het gesprek.

Gemaakt door Kunena