Neem geen zwerfdieren mee uit het buitenland en...

  • Corine
  • Corine's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Meer
2 maanden 2 weken geleden - 2 maanden 2 weken geleden #655 door Corine
zorg dat uw eigen huisdieren goed beschermd zijn tegen ziekten en ongedierte, wanneer ze mee op vakantie gaan naar het buitenland.
Vakantiegangers, worden op hun vakantiebestemming, vooral in het buitenland, vaak geconfronteerd met zwerfkatten.
Heel begrijpelijk dat mensen bij het zien van dit leed graag iets voor deze katten willen doen en ze mee naar huis willen nemen, maar het is niet verstandig om dat te doen. Je lost er het probleem ter plaatse niet mee op. Ook zijn de dieren vaak niet gewend aan onze drukke maatschappij, zijn ze gewend om te jagen en hun eigen gang te gaan en hebben ze nooit geleerd om bijvoorbeeld in huis te wonen. Dat kan flinke problemen opleveren. Bovendien kunnen dieren die afkomstig zijn uit het buitenland infecties bij zich dragen die gevaarlijk zijn voor mens én huisdier. Een voorbeeld van zo'n gevaarlijke besmetting is rabiës ook wel hondsdolheid genoemd. De ziekte wordt overgebracht door het bijten, krabben of likken door besmette dieren. Honden, katten en fretten kunnen al dagen besmettelijk zijn zonder dat ze zelf verschijnselen vertonen. Deze drie huisdiersoorten mogen dan ook nooit zomaar de grens over, maar moeten ruim van te voren gevaccineerd worden.

Neemt u uw eigen huisdier mee naar het buitenland, informeer dan ruim voor vertrek wat de eisen zijn voor het land waar u heen gaat. Zorg ook dat uw dier goed beschermd is tegen ziekten en ongedierte in uw vakantieland. Uw dier moet in ieder geval gechipt zijn, goed gevaccineerd zijn ook tegen rabiës en een Europees dierenpaspoort hebben.

Bijlagen:
Laatst bewerkt 2 maanden 2 weken geleden door Corine.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om te deelnemen aan het gesprek.

Gemaakt door Kunena