Kat Met driftige territoriale drang vecht met katten en honden

  • MandyJazzey
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
3 maanden 3 weken geleden #719 door MandyJazzey
Bedankt voor je reactie. Dat is helaas waar ik dus ook bang voor ben… ik had wel naast hem een kitten die 5 maanden ouder was in huis maar misschien is dat niet voldoende geweest.:(.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om te deelnemen aan het gesprek.

Lees meer
3 maanden 3 weken geleden #718 door Corine
Wat een vervelend probleem, wat bij jouw kat zeker een oorzaak is van dit gedrag is het niet goed/lang genoeg gesocialiseerd zijn in zijn kittentijd. Moederpoes en zijn nestgenootjes zijn de beste opvoeders die hem zouden corrigeren, vooral tussen de 6 en 8 weken oud. Helaas kun je dat niet meer terug draaien. Vind het wel goed van je dat je hem niet zomaar herplaatst en alle mogelijkheden onderzoekt. Ik zou geen petsafe omheining aanschaffen, omdat ik dit katonvriendelijk vind. Kun je je tuin niet katproof en katvriendelijk omheinen ?

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om te deelnemen aan het gesprek.

  • MandyJazzey
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Nieuw lid
  • Nieuw lid
Lees meer
3 maanden 3 weken geleden #717 door MandyJazzey
Mijn Kat Jazzey van 6 jaar heeft een driftige territoriale drang… ik heb hem gekregen met (volgende de verkoper 9 weken) volgens de dierenarts 5 weken. Ik kwam er na een paar weken achter dat hij volledig doof is. Hij is de meest lieve kat in huis en toen ik nog in een appartement 3 hoog woonde was er geen probleem hij liet alle katten en honden toe in huis en was een soort papa figuur. (Ik heb een korte periode dieren van een stichting opgevangen waardoor er regelmatig andere dieren in huis waren). we zijn 3 jaar geleden verhuisd naar een eensgezinswoning waar hij dus lekker naar buiten kon gaan. Al snel bleek dat hij regelmatig aan het vechten was met andere katten. Hij kwam vaak met een bloeddende wond thuis.  Ik heb contact opgenomen met de dierenarts zij gaven aan dat ik lichamelijk onderzoek moest laten doen en daarna contact op moest nemen met een katten deskundige. Dit heb ik allemaal gedaan en er kwam alleen maar uit dat blijkt dat mijn kat een driftige teretoriale drang heeft , dat daar niks aan te doen is en ik er voor moet zorgen dat hij in de tuin blijft zodat hij andere katten en honden niet meer aan kan vallen. ik heb verschillende tuigjes geprobeerd maar hij weet zich altijd uit het tuigje te trekken en gaat er dan alsnog vandoor. Ik heb geprobeerd hem binnen te houden maar dan komen de katten voor de deur hem uitdagen en wordt hij gek gemaakt, rent heen en weer sproeit overal in huis  en valt dan uit frustratie mijn andere katten aan. Nu denk ik er over na om een petsafe omheining aan te schaffen zodat hij los kan lopen in de tuin maar de tuin niet uit kan. Ik kan alleen geen recente riviews vinden en lees wisselende verhalen. Heeft iemand hier ervaring mee? ik ben echt ten einde raad want de volgende stap is toch kijken voor een ander thuis…. En dat is niet wat ik wil aangezien ik verantwoordelijk voor hem ben en hij voor mij echt de liefste kat is die je maar kan wensen binnen.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om te deelnemen aan het gesprek.

Gemaakt door Kunena