Tips om vermiste kat te vinden

  • Corine
  • Corine's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Meer
1 jaar 7 maanden geleden - 1 jaar 7 maanden geleden #591 door Corine
Tips om vermiste kat te vinden werd gestart door Corine
Hierbij enkele tips bij vermissing van uw kat in Nederland.

* Maak flyers van de vermissing en hang deze in een ruime straal rondom de vermissing op. Het beste is om deze in insteek hoesjes met de opening naar beneden te doen. Zodra uw kat gevonden is verwijder deze flyers weer.

* Vraag mensen in uw omgeving in hun schuur en andere afgesloten ruimtes te kijken. Het beste kunnen ze de schuur even een tijdje open zetten. Een kat komt er vaak pas uit zodra een deur een tijdje open staat.

* Zet iets van geur van uw kat buiten op een plek waar het droog blijft, bijv. kattenbak of mandje.

* Meld uw kat aan op www.amivedi.nl en mijndieriszoek.dierenbescherming.nl. Mocht uw kat in de buurt van Duitsland vermist zijn, meldt dan uw kat ook aan bij www.tasso.net .

* Bel de dierenambulance in uw regio en ook het asiel. Doe dit met regelmaat zodat u zeker weet dat uw kat onder de aandacht blijft.

* Indien uw kat gechipt is, zorg dat de gegevens up-to-date zijn en zet de chip op vermist. Op www.chipnummer.nl of www.europetnet.com kunt u kijken waar de chip geregistreerd is.

* Vraag met regelmaat bij uw gemeente depot of zij een aangereden kat gevonden hebben. Bij veel gemeentes belanden aangereden dieren namelijk in kadaverbakken.

* Het is ook verstandig dierenartsen in uw omgeving op de hoogte van de vermissing te stellen.

* Meld uw kat ook aan bij andere social media pagina’s en update deze ook met regelmaat. Bijv. pagina’s van uw woonplaats, dierenpagina’s en ook andere vermissingspagina’s.

* Zodra uw kat gevonden is, meld dit bij de organisaties die uw kat als vermist hebben staan. Zo voorkomt u dat uw gegevens onnodig online blijven.

Bron : Waar is onze angel ? kat.

Bijlagen:
Laatst bewerkt 1 jaar 7 maanden geleden doorCorine.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om te deelnemen aan het gesprek.

Gemaakt door Kunena