Wie zorgt er straks voor….

Als we nog niet heel oud zijn, denken we vaak dat we onze kat overleven, maar we hebben geen garantie op het leven dus je weet het nooit. Of we staan er gewoon niet bij stil dat het verstandig is om na te denken over de verzorging van uw kat als u overlijdt.
Misschien gaat u er automatisch van uit dat uw nabestaanden uw huisdier wel liefdevol opnemen, maar dan is het wel verstandig om dit ook te bespreken. U weet dan ook dat uw wens wordt uitgevoerd en uw nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan.
Regelmatig komen katten in een kattenopvang terecht, omdat er niets met nabestaanden besproken is. Ze vinden uw kat dan wel lief maar kunnen of willen hem niet het gouden mandje geven waar hij recht op heeft.

Wat zou u kunnen regelen voor uw kat:
Ten eerste kunt u uw wensen voor uw kat met uw familie of wellicht vrienden bespreken en afspraken maken.
Tevens is dit handig om de afspraken op te schrijven en bij uw papieren van uw overlijdensverzekering te voegen, zodat nabestaanden dit makkelijk kunnen vinden. Wanneer u geen mensen in uw omgeving hebt die voor uw kat kunnen of willen zorgen, kunt u ook aangeven bij welke kattenopvang u graag uw kat geplaatst wil hebben en wie dat gaat regelen. Ook dan is het verstandig om dit op papier te zetten. Bezoek ook de desbetreffende kattenopvang en bespreek het met hen. Voor een nieuwe eigenaar is het fijn als u informatie over uw kat noteert, bijvoorbeeld medische gegevens, zijn eigenaardigheden, waar hij graag mee speelt, welk voer u hem geeft, welke kattenbakvulling u gebruikt, ook kunt u aangeven of uw dieren graag samen wilt plaatsen als u meerdere dieren heeft.

* Reageren op dit onderwerp kan op de facebookpagina van Kattendomein.

Scroll naar boven