Pasen

Het is weer bijna Pasen; een tijd waarin weer volop chocolade gegeten wordt en de paastakken weer in huis staan. Echter zowel chocolade als paastakken zijn giftig voor katten.

Chocolade
Chocolade is giftig voor katten, als ze chocola eten kunnen ze er zelfs aan overlijden. Onze katten, en andere huisdieren, kunnen namelijk niet tegen de stof theobromine die in chocolade zit.
Verschijnselen die op kunnen treden bij vergiftiging.
Welke verschijnselen een kat gaat vertonen is afhankelijk van een aantal factoren. De gevoeligheid van elk dier is verschillend, het gewicht van het dier, de hoeveelheid gegeten chocolade speelt een rol en hoe donkerder en bitterder de chocolade hoe giftiger.
Het is dus altijd noodzakelijk om bij het vermoeden van het eten van elke soort chocolade door uw kat, direct contact op te nemen met een dierenarts.

Paastakken 
De meeste paastakken zijn wilgentakken, omdat de wilgboom zulke mooie, decoratieve krullende takken heeft. Helaas is de bast van een wilgentak giftig voor katten. Neem daarom direct contact op een dierenarts als u vermoedt dat uw kat van de paastakken gegeten heeft.

* Dit artikel is bedoeld om informatie te geven, het vervangt niet de dierenarts.

* Reageren op dit onderwerp kan op de facebookpagina van Kattendomein.

Scroll naar top