Pasen

Het is weer bijna Pasen; een tijd waarin weer volop chocolade gegeten wordt en de paastakken en lentebloemen weer in huis staan. Echter zowel chocolade als paastakken (wilgentakken) en sommige lentebloemen zijn giftig voor katten.

Chocolade
Chocolade, de meeste mensen vinden het erg lekker, ook sommige katten weten er wel raad mee. Maar helaas, voor katten is het giftig, als ze chocola eten kunnen ze er zelfs aan overlijden. Onze katten en andere huisdieren, kunnen namelijk niet tegen de stof theobromine die in chocolade zit. 

Paastakken en lentebloemen
De meeste paastakken zijn wilgentakken, omdat de wilgenboom zulke mooie, decoratieve krullende takken heeft. Helaas is de bast van een wilgentak giftig voor katten.
Er zijn bloemen waarvan mensen een lentegevoel krijgen en daarom vaak als paasboeket op tafel staan. Een aantal voorbeelden van giftige lentebloemen: narcissen, hyacinten, tulpen en tulpenbollen, azalea’s en lelies en het stuifmeel van de lelies.

Neem direct contact op met een dierenarts als u vermoedt dat uw kat chocolade, paastakken of lentebloemen gegeten heeft.

Meer informatie over chocolade vergiftiging en vergiftiging door het eten van planten vindt u in de artikelen genaamd: Chocolade en Bloemen en planten.

* Dit artikel is bedoeld om informatie te geven, het vervangt niet de dierenarts.

* Reageren op dit onderwerp kan op de facebookpagina van Kattendomein.

Scroll naar boven