Check uw auto voor vertrek

Nu het weer kouder is, zoeken katten buiten naar warme plekken. Zo’n warme plek kan in uw auto, of op de motorkap of banden van uw auto zijn. Er zijn echter ook katten die onder de auto kruipen en zo bij het warme motorblok van de auto terecht kunnen komen.

 

Waarom het checken van uw auto belangrijk is
Er is een kat in het motorblok van uw auto gekropen: u start nietsvermoedend de motor de kat verstijft en zodra de auto wegrijdt kruipt de kat nog dieper weg in het motorblok.
In deze situatie kan de kat flink gewond raken door beknelling in het motorblok en ook ernstige brandwonden oplopen. Tevens kan de kat op gevaarlijke plaatsen en bij hoge snelheid onder de auto uitvallen.
Vaak overleeft een kat een rit in het motorblok niet. Mocht, de kat de rit overleven is de kat nog niet altijd gered. Het is erg moeilijk om de kat veilig uit het motorblok te krijgen. Zelfs als ook dit, met hulp van een automonteur of de brandweer lukt, wordt de eigenaar niet altijd gevonden of de kat ontsnapt in paniek en wordt niet gevonden.

Katten zijn nieuwsgierig en kunnen het hele jaar meereizen in uw auto, wanneer ze een warm plekje zoeken wordt de kans op meereizen groter. Vooral wanneer auto’s laden en lossen, glipt er nog weleens ongezien een kat naar binnen. Als u in de gaten heeft dat er een vreemde kat in uw auto aanwezig is en die kat heeft een geregistreerde chip en ontsnapt niet, kan dit avontuur goed aflopen. Helaas zijn de omstandigheden vaak niet zo gunstig als hierboven beschreven en wordt de kat niet herenigd met zijn eigenaar.

Hoe u dit kattenleed kunt proberen te voorkomen

U kunt dit kattenleed  proberen te voorkomen door uw auto te checken voor vertrek. Dit kunt u doen door onder de auto en op de banden te kijken, op de motorkap te kloppen en te claxonneren voor vertrek.

* Reageren op dit onderwerp kan op de facebookpagina van Kattendomein.

 

Scroll naar boven