Oogcontact

Wanneer mensen met elkaar communiceren, is het beleefd als ze elkaar aankijken. Een kat daarentegen vindt het niet prettig, wanneer mensen of katten hem blijven aankijken en zal daarop resoluut reageren.

Oogcontact tussen mens en kat
St
aren betekent voor een kat dat u hem uitdaagt, hij voelt zich bedreigd en reageert daarop, door naar u toe te komen. Mensen die katten niet leuk vinden of er bang van zijn, houden de kat in de gaten door hem met hun ogen te volgen. Ze bereiken dan juist wat ze niet willen; de kat komt op ze af. Mag u een kat dan niet aankijken? U mag een kat zeker wel aankijken, maar voorkom staren door met uw ogen te knipperen. Een kat zal dan ook knipperen en een bedreiging wordt een vriendelijke blik. Wend daarna uw hoofd af en de kat zal verder gaan met iets anders.

Oogcontact tussen katten
Een kattengevecht begint vaak ook met het elkaar doordringend aankijken. Wanneer u uw katten doordringend naar elkaar ziet kijken kunt u een gevecht vaak voorkomen, door hun zicht te belemmeren door bijvoorbeeld een krant tussen beide te houden, of tussen hen in te gaan staan.

* Dit artikel is bedoeld om informatie te geven, het vervangt niet de dierenarts.

* Reageren op dit onderwerp kan op de facebookpagina van Kattendomein.

 

Scroll naar boven